O Amfiv ensina ao Cludemi Almería a esixencia da División de Honra

O Amfiv sacouse os nervios da estrea da tempada do mellor xeito posible, cun claro triunfo na cancha dun recén ascendido como o Cludemi, ao que os vigueses mostraron que deben mellorar moito se quere continuar a próxima campaña na máxima categoría nacional. O conxunto de César Iglesias dominó de principio a fin un partido no que os locais unicamente aproveitaron un momento de desconcerto visitante no segundo cuarto para evitar unha derrota aínda máis avultada.

Porque o longo desprazamento en autobús dende Vigo, de máis de 14 horas, non pasou factura física a un Amfiv que se mostrou moi superior ao seu rival tamén esta faceta a pesar de disputar só un encontro na pretempada.

Dende o comezo, os vigueses demostraron que non se ían confiar o máis mínimo e os dez minutos iniciais xa mostraron a tónica pola que se ía desenvolver o partido. O Cludemi tiña moitos problemas para cruzar mesmo o medio campo e os roubos de balón e rápidas transicións permitían anotar con comodidade a un Amfiv que tamén vía o seu rival optaba por como conceder o tiro e encerrarse na súa zona. Por iso, o resultado ao final do primeiro cuarto era xa concluínte (7-24).

Non obstante, o conxunto de César Iglesias cometeron un erro no segundo período, descentrándose polo labor arbitral e sendo castigados con ata catro faltas técnicas, circunstancia da que sacaron partido os almerienses para anotarse a vitoria parcial neste cuarto (17-12) aínda que a renda ao intermedio seguía sendo interesante para o Amfiv (24-36). Iso si, o peor parado foi o polaco Karol Szulc, quen no seu debut na División de Honra pagou a novatada e foi expulsado ao recibir dúas faltas técnicas por non entender que lle pedía o árbitro ao non falar español.

O descanso serviu para que os vigueses aclarasen as ideas e volvesen centrarse no xogo, impoñendo a súa calidade, mellor condición física e maior rotación, posto que todos os xogadores participaron no choque e dispuxeron de bastantes minutos, co que ao final do terceiro cuarto o Amfiv xa dobraba no marcador ao Cludemi (31-62).

O último período mantivo unha dinámica semellante dado que o conxunto de César Iglesias non se relaxou e conservou a mesma intensidade ata a conclusión do partido, preparándose xa con diversas probas para o importante encontro da próxima xornada en Bouzas fronte ao Ace Gran Canaria. Así, a diferenza foi aumentando cada vez máis co paso dos minutos ata alcanzar o 37-83 co que concluíu o choque.

CLUDEMI ALMERÍA - AMFIV  37-83
CLUDEMI ALMERÍA: González (2), Martín (-), Segura (-), Carballos (4), Lalanda (7), -Martínez (15), Gallardo (2), Sánchez (7), López (-) e Jiménez (-).
AMFIV: Lorenzo Envó (16), Karol Szulc (10), Savoy Brown (13), Santi Comesaña (-), Jose Teijido (-) -cinco inicial-, Xullo Vilas (10), Bernabé Costas (10), Vicky Alonso (1), Txema Avendaño (23), Manu Lorenzo (-) e Samuel Rodríguez (-).
PARCIAIS: 7-24, 24-36 (descanso), 31-62 e 37-83 (final).
ÁRBITROS: Solorzano, El Beik e Neto. Excluíron por cinco faltas persoais aos xogadores do Amfiv Bernabé Costas e por dúas faltas técnicas o polaco Karol Szulc.
INCIDENCIAS: Encontro correspondente á primeira xornada no Grupo 1 da División de Honra de baloncesto en cadeira de rodas disputado no Pavillón Antonio Rivera de Almería.