Ao Amfiv pésalle o debut

amfiv valladolidUn mal segundo cuarto, no que o conxunto vigués encaixou un parcial de 0-11 nos dous minutos previos ao descanso, foi un lastre demasiado pesado para un Amfiv que a punto estivo de arranxalo nunha boa segunda metade pero careceu de acerto nas accións decisivas para culminar la remontada.

Os nervios pola estrea e pola importancia deste encontro ante o Fundación Grupo Norte deixáronse notar en exceso nos pupilos de César Iglesias, que melloraron moito co paso dos minutos pero lonxe aínda de ofrecer o seu mellor nivel. Os pucelanos, mentres, souberon resistir o pulo na segunda metade dos vigueses, acertando sempre cos lanzamentos importantes cando máis apertaba a defensa do Amfiv.

O inicio do choque xa mostrou que non ía ser un día doado para os locais, con demasiadas perdas de balón e os bonecos temblorosas pola estrea de la tempada. Os lanzamentos non querían entrar e a defensa tampouco brillaba, permitindo ao Fundación Grupo Norte anotar con fluidez. Malia todo, o balance final dos dez primeiros minutos non era demasiado malo para os intereses locais (12-16, min.10).

Outra cousa foi o segundo período. O partido mantíñase nunha tónica parecida, cos pucelanos levando a iniciativa pero sen abrir excesiva brecha a pesar dos fallos en ataque do Amfiv e as súas facilidades en defensa. Ata que o israelí Dor Onn asumiu o mando do ataque visitante para sumar 14 puntos neste período e liderar un parcial de 0-11 que levou o marcador do 24-30 ao 24-41 co que se chegou ao intermedio.

A moral viguesa estaba moi tocada e as sensacións eran moi negativas pero o descanso serviu para aclarar ideas e a segunda metade xa foi outra cousa. Especialmente o terceiro período. A defensa do Amfiv xa non facía concesións e obrigaba ao Fundación Grupo Norte a ter que traballar muchísimo cada punto que lograba. Mentres, en ataque, a dupla formada por Envó e Zavala empezaba a xerar puntos e xogo, complicando moito a vida aos visitantes. A desvantaxe empezou a diminuír lenta pero incansablemente e o parcial pechábase coas esperanzas viguesas de pelexar polo triunfo revividas (41-49, min.30).

Quedaba certificar a remontada e o Amfiv pelexou para logralo. Estivo preto, moi preto pero sempre escapáballe entre os dedos. Unhas veces por desacerto propio nos lanzamentos decisivos e outros por unha canastra afortunada do final ao límite da súa posesión tras outra boa defensa local. Sucederon con 53-57 e balón para os pupilos de César Iglesias a menos de cinco minutos para ela conclusión. Repetiuse con 57-59 (min.36) e a última oportunidade chegou en dous tiros libres errados por Envó para poñer o vermello vivo o último minuto (59-63, min.38). Porque, mentres, Robles non perdoaron e converteuse no factor determinante por parte do seu equipo, conseguindo os seis últimos puntos que selaron o triunfo pucelano.

AMFIV - FUNDACIÓN GRUPO NORTE 61-67