Cabecera Vide

Cómodo triunfo para o Iveco Universidade Vigo ante o Rugby Club da Lousã

vigorugbyNa súa primeira presentación da tempada, Iveco Universidade Vigo  conseguiu un cómodo triunfo ante o Rugby Club da Rugby Club da Lousã por 61 a 14. O encontro amigable durou 3 tempos de 25 minutos e serviu para ir delineando o equipo para a dura tempada de División de Honra "B" que comezará a primeira fin de semana de outubro.

O conxunto portugués, foi un bo rival durante os primeiros 25, pero logo a súa mingua física e a diferenza de tamaño entre ambos os dous equipos, permitiron que Vigo xogue con maior tranquilidade, logrando a ampla diferenza no resultado.

No primeiro tempo, Vigo púxose á fronte no primeiro minuto de xogo. Alberto Mera aproveitou o espazo logo dun maul para marcar o primeiro ensaio da tarde. Cinco minutos máis tarde, nun intento de ataque vigués, a á visitante capitalizou un erro de manexo para conseguir o triunfo parcial por 7 a 5. Recén aos 14, e novamente por intermedio de Mera, o Iveco Universidade Vigo volveu pasar á fronte deixando o resultado 10 a 7. A dous minutos do final da primeira parte, Mariano Berlande apoiou o seu primeiro ensaio logo dun bo movemento persoal, tras unha touch.

O segundo tempo arrancou con máis dúbidas. Un oco na liña defensiva permitiu un novo ensaio visitante. A partir de o tanto do Lousã, Vigo mellorou tanto en ataque coma en defensa. Mostrouse máis seguro nun xogo de mans e máis ordenado á hora de defender. Iván Conti conseguiu dous novos ensaios, aos 7 e 10 da segunda etapa, mentres que Joaquín Maguna Lago anoto o seu aos 13 para deixar o resultado parcial 27 a 14. Sobre o final, un bo movemento dos dianteiros tras unha touch aumentou as diferencias a 32 a 14.

No terceiro tempo, o Iveco Universidade foi o único protagonista. O cansazo xa foi evidente na visita e permitiu que o local xogue ao seu ritmo. Mauro González abriu a conta logo dunha grande xogada de Iker Arraztoa aos 11, a loita viguesa consegue un novo ensaio para deixar o encontro 39 a 14. Catro minutos máis tarde, novamente Iván Conti e aos 19 Berlande, estiraron a diferenza a 56. No final, o cuarto ensaio de Conti deixou o resultado final en 61 a 14 para os dirixidos por David Monreal e Norman Maxwell.

A pesar do resultado, o conxunto local mostrou algúns erros tanto en ataque coma en defensa, moitos tamén produto da propia ansiedade do primeiro encontro e a falta de xogo durante os meses de receso. Á súa vez, puídose ver un bo debut en varios dos seus xogadores. Agustín Bargiela, con moito carácter e forza tanto en defensa coma en ataque e Juan Pablo Macedo, levando o balón sempre para adiante.

IVECO UNIVERSIDADE VIGO: Ignacio Román, Oscar Ferreras, Adrián Fernández; José María Fernández, Mariano Berlande; Iván Conti, Agustín Bargiela e Juan Pablo Macedo; Alberto Mera, Joaquín Maguna Lago, Mauro González, Jon Arrizabalaga, Carlos de Cabo, Gonzalo Valencia e Manuel Lago. Tamén xogaron: Vicente Prieto, Federico Carrara, Alberto Campos Fonseca, Juan Villar, Juan Manuel Rodríguez, Gustavo Gainzarain, Jon Iker Arraztoa, Fernando Millara e Leonardo Bulacio.