Destacada vitoria do Universidade Ednon na súa visita a Eibar

2º Partido: Eibar vs. Ednon Univesidade Vigo Rugby 25/10/2009

Nun campo de xogo impecable en Eibar polo seu estado e o seu ámbito disputouse o encontro entre EIBAR RC e UNIVERSIDADE EDNON VIGO RUGBY na segunda xornada da División de Honra B do rugby español, ante unha cantidade de público importante, ao que se fai mención polo seu excelente comportamento xa que non só alentou aos seus senón que aplaudiu os visitantes cando o mereceron, digno de imitar xa que así se viviu, como debe ser, unha festa de rugby.

Ás 12.00 h como estaba previsto comezou o partido cun primeiros minutos onde se viu ambos os dous equipos moi concentrados disputando todos os balóns e non dándose ningunha vantaxe. Un golpe de castigo a favor de Vigo parecía que abriría o marcador pero o disparo a paus foi errado. O Ednon Universidade Vigo Rugby achegouse un par de veces á zona de ensaio de Eibar, pero non conseguiu apoiar o balón no ingoal por o que o partido se fixo de ida e volta, ata que o xogador vigués Mariano Berlande viu tarxeta amarela (exclusión de 10 minutos) e Eibar aproveitou a súa superioridade numérica nunha Touch-maul preto da zona de ensaio de Vigo convertendo o seu primeiro ensaio que non puido transformar no envío a paus. Poucos minutos despois outro golpe de castigo a favor do Ednon Universidade foi convertido e poñía as cousas 5 a 3. O partido seguiu sendo moi disputado con Eibar mostrando superioridade na loita e buscando atacar pero chocaba cunha férrea defensa viguesa que non estaba disposta a deixalos entrar, un golpe de castigo para os vascos poñía 8 a 3 o resultado a favor dos locais e a pouco máis o arbitro decretaba o final do 1º tempo.

Comeza o segundo tempo, no que toca sacar de centro a Eibar e unha serie de erros dos de Vigo no seu campo remata nunha loita a 5 m da liña de ensaio viguesa a favor dos locais. A loita non é clara e derrúbase un par de veces, xira e o árbitro ordena volver repetir cando finalmente o determina ensaio de castigo. A esa altura o publico local entusiasmábase e non paraba de vitorear os seus, a partir de aí Vigo comezou a dominar un pouco máis as accións achegándose varias veces a liña de ensaio, pero non concretaba. Eibar defendíase, cometendo algunhas infraccións e outro golpe de castigo para o noso equipo poñía as cousas 12 a 6. Logo diso e despois dun movemento de varias fases o balón chégalle a Mauro Álvarez que se mergulla na bandeira para sumar 5 puntos, xa que o seu posterior envío aos paus non foi convertido, 12 a 11 era o resultado. Poucos minutos despois outro golpe a paus que Mauro converteu e o Ednon Universidade pasaba a gañar por primeira vez na tarde. Os vigueses seguiron atacando e poucos minutos pasaron ata que a insistencia dos dianteiros logo de varios movementos curtos preto da liña de ensaio rematou co arranque do medio loita vigués Mera que amagó a pasar o balón e atopou o espazo para meterse de cabeza con moita decisión na zona de ensaio dos locais. A posterior conversión de Mauro marcaba un resultado de 21 a 12 e poucos minutos por xogar. Eibar que non baixo os brazos saíu meteuse nas 22 de Vigo e a apodero do balón logo dunha serie de placajes dos vigueses saíu un balón solto polo aire que lle bota ben ao zaguero dos locais que remata ensaiando na bandeira, poñendo cifras definitivas ao encontro.
Queda felicitar aos de Vigo, por un merecido e traballado triunfo que nunca cesaron na súa busca máis alá das adversidades e destacar a actuación de Eibar que será un equipo que dará batalla en todos os seus encontros porque demostrou que ten un bo paquete de dianteiros e non se rende ata o final.