O Amfiv da a cara en Valladolid, perde pero irá á Copa ao caer tamén Canarias

VALLADOLID-AMFIV2O Amfiv xogará unha campaña máis a Copa do Rei. Os vigueses tiveron que esperar case unha hora tras concluír o seu encontro en Valladolid para confirmar a súa clasificación para o torneo do K.O. grazas ao triunfo do Amiab albaceteño na cancha do Ace Gran Canarias (46-49).

Era a bala na recámara do conxunto de César Iglesias, que vendeu cara o seu derrotar na pista do Fundación Grupo Norte. Dez minutos malos, axudados por unha polémica actuación arbitral, con dúas controvertidas técnicas aos visitantes e un clarificador balance de 24 tiros libres a favor dos pucelanos e só 8 para os vigueses cometendo o Amfiv unicamente unha falta máis que o seu rival (18-19), provocaron que non se conseguise a clasificación pola vía rápida e houbese que esperar á derrota dos insulares.

Os xogadores de César Iglesias eran perfectamente conscientes do moito que xogaban neste encontro. Querían estar na Copa e, ademais, conseguilo por méritos propios. Sen depender doutros resultados. Por iso, saltaron á pista do Fundación Grupo Norte con moita intensidade e realizando unha boa defensa que obrigou os valisoletanos a realizar numerosos tiros en posicións incómodos. A fortaleza atrás permitía ao Amfiv anotar en contragolpes, ao que unía un ataque en estático moi fluído cun inspiradísimo Lorenzo Envó para dominar o partido con solvencia aínda que sen grandes distancias no marcador. Puido conseguir o Amfiv esa renda interesante con 22-27 no marcador pero desperdiciou ata catro boas accións fallando lanzamentos sós debaixo do aro. Era o minuto 16 e Julio Vilas era castigado tamén coa súa segunda falta persoal ante o cal César Iglesias e Óscar Carbajo decidiron reservalo. Os cambios non lle sentaron nada ben os visitantes que perderon moita intensidade defensiva e viron como os locais daban a volta ao marcador (28-27, 30-29). Non obstante, unha última canastra antes do intermedio permitía ao Amfiv marchar ao descanso en vantaxe (30-31).

As boas sensacións para os vigueses regresaron ao comezo do terceiro período. O equipo volvía estar ben en defensa e o ataque crecía tamén (32-37, min.23) pero unha técnica a Samuel Rodríguez tras un contragolpe errado por o Fundación Grupo Norte fixo moito dano ao Amfiv. O nivel de esixencia arbitral cos visitantes subiu muchísimos enteiros e os pucelanos comezaron a anotar con fluidez a través de tiros libres. Ademais, Julio Vilas vía como tras cometer o seu terceira persoal era castigado tamén cunha rigurosísima técnica. Foron dez minutos complicados para o conxunto de César Iglesias que encaixou un parcial de 22-4.

Non obstante, cando o encontro xa parecía case sentenciado (54-42, min.33), o Amfiv reviviu grazas a senllos triplos de Lorenzo Envó e Agustín Alejos e iniciou unha espectacular remontada que lle levou a poñer 58-57 no último minuto. Unha canastra de Highcock complicaba a situación (60-57) pero César Iglesias solicitaron un tempo morto para debuxar unha xogada buscando o triplo de Envó. O lanzamento non entrou pero o rebote ofensivo concedeu outra opción aos vigueses, que Samuel Rodríguez desperdiciou só debaixo do aro.  Quedaban aínda 15 segundos pero a Highcock non lle tremeu a man dende o tiro libre e xa só houbo tempo para unha postremeira canastra de Vilas. O encontro estaba decidido (62-59) pero o Amfiv xogaba aínda outro partido. En Canarias. O líder non fallou e o triunfo do Amiab permitiu aos vigueses pechar esta primeira fase da División de Honra na terceira posición, conseguindo a súa clasificación para a Copa do Rei unha tempada máis.

FUNDACIÓN GRUPO NORTE - AMFIV   62-59
FUNDACIÓN GRUPO NORTE: Dan Highcock (18), Lalo Prieto (22), Sonia Ruiz (2), Carballos (2), Billy Bridge (14) -cinco inicial-, Pérez (-) e López (4).
AMFIV: Julio Vilas (16), Bernabé Costas (4), Samuel Rodríguez (2), Agustín Alejos (14), Lorenzo Envó (21) -cinco inicial-, Vicky Alonso (-), Nick Radovich (-), Txema Avendaño (2) e Filipe Carneiro (-).
PARCIAIS: 14-17, 30-31 (descanso), 48-39 e 62-59 (final)
ÁRBITROS: Varela e Tecido. Eliminaron por cinco faltas a xogadora local Sonia Ruiz.
INCIDENCIAS: Encontro correspondente á décima e última xornada do Grupo 2 da División de Honra de baloncesto en cadeira de rodas. O conxunto vigués remata na terceira posición esta primeira fase da competición, co que logra a súa clasificación para disputar a Copa do Rei en Málaga.