O Vigo Rugby caeu derrotado ante o último da competición

Nin o receso de fin de ano lle puido cambiar a cara ao equipo de Ednon Vigo no torneo español. Con poucos recursos, non puido superar a Éibar, equipo que non conseguira ningunha vitoria ata o momento, pola segunda data da segunda roda da división de Honra B. Con este derrota por 18 a 17, e o resultado de Durango, os dirixidos por Babini caeron á 7ª posición.

Durante a primeira etapa, o partido foi de tramito parello, onde os erros do conxunto Vigués, sumado a certos desacertos do árbitro, permitiron que a visita quede con resultado ao seu favor. Nos primeiros minutos de xogo, tanto Vigo como Eibar mostraron a súa mellor efectividade. Primeiro foi o local, por intermedio de Mauro Álvarez puxo o resultado 3 a 0 ao seu favor, pero foi igualado rapidamente pola visita. O primeiro ensaio do partido foi de Eibar, que paso á fronte 8 a 3, pero logo do ensaio de Alberto Mera, e a conversión de Álvarez, Vigo volveu á fronte.Pero non puido manter a diferenza. Minutos mais tarde, Eibar aproveito un erro de manexo da liña local, para volver ensaiar. Un novo penal estiro a vantaxe visitante 18 a 10, pero unha boa manobra en ataque permitiu que Javier Parga consiga un ensaio, convertido por Álvarez e deixe o resultado 17 a 18 a favor da visita.

No complemento, Vigo saíu a buscar o partido, aínda que volveu caer nas mesmas fallas da primeira etapa. Os erros no manexo e a continua presión da liña rival, evitaron que cheguen á liña de ensaio. A pesar de xogar con homes de máis, polas amarelas a 2 xogadores, os locais non lle atoparon a volta á defensa de Eibar. As máis clara chego polo lado dereito; Ignacio Lobon rompeu coa súa marca pero foi placado a poucos metros de ensaiar cando tiña dous xogadores libres por fóra. Ademais contou con dous novos intentos de Mauro Álvarez aos paus, pero sen éxito.

O sorprendente da data foi a duración do segundo tempo, que segundo os cronómetros locais, non supero os 35 minutos, pero para o árbitro, Joan Bogas, o tempo estaba cumprido.

A derrota pego de xeito duro no ánimo dos xogadores locais, que saben que as próximas datas son todas finais para deixar de pensar no descenso.

Os partidos entre Hernani e a Universidade de Barcelona e Getxo contra Oviedo foron suspendidos por mal tempo, mentres que o FC Barcelona, supero a Durango por 28 a 22.

EDNON VIGO RC:
Iñaki Román, Vicente Prieto e Nicolás Martínez, Mariano Berlande e José Mª Fernández, Nicolás Gómez Ventura, Mauro González e Iván Conti; Alberto Mera, Jon Arrizabalaga, Mariano Pereira, Alberto Campos, Carlos De Cabo, Javier Parga e Mauro Álvarez.

Partido disputado no campo de As Lagoas - Marcosende o domingo, 10 de xaneiro de 2010.